Yococo
Meer beweging, meer verbinding, meer flow

Geboorteverwerking op alle lagen
Je geeft jezelf, je kind, jullie relatie en de harmonie in jullie gezin zo een fijne basis door je zwangerschap en bevalling te verwerken. In mijn praktijk is de geboorteverwerking vaak een enorme stap naar meer rust. Ik werk multidisciplinair: samen kijken we naar de fysieke, mentale, emotionele, energetische en spirituele beleving. Zeker in de cyclus van het leven heel kloppend.

Voor wie?
Geboorteverwerking is voor alle moeders die het soms lastig vinden om echt verbinding te maken met hun kindje en die voelen dat er nog “iets” zit bij de zwangerschap of bevalling. Dit kan zich uiten in onrustige nachten van je kind tot kleine steekjes voelen bij het zien van een stralende zwangere vrouw. Het gaat er niet eens om of de bevalling wel of niet traumatisch of medisch of zelfs stilgeboren eindigde. Ook als het “het goed gaat met moeder en kind” kan verwerking toch heel helend zijn. Het is fijn als je die ruimte al in de prille babytijd voelt, maar het maakt voor de energie ook niet uit als de bevalling alweer 6 jaar geleden is. Mijn sessies zijn voor moeders die zichzelf kunnen dragen. Dit houdt in dat er ruimte moet zijn verwerking. Sta je momenteel volop in standje overleven of ga je richting een postnatale depressie, dan wens ik je alle moed toe om hulp te vragen via je huisarts. 

Spanning eraf
Hoe jouw zwangerschap verliep zegt iets over jou. Hoe jouw bevalling verliep, zegt iets over hoe jij een deel van jou aan de buitenwereld laat zien. Dit is onbewust proces, zonder schuldvragen. In een geboorteverwerkingssessie kijken we puur naar eventuele spiegels. Je lichaam wist tijdens jouw zwangerschap zoveel meer dan je met je hoofd begrijpt. In elke geboorteverwerkingssessie vallen gegarandeerd kwartjes. Dat wat op dat moment te overweldigend was, mag je alsnog integreren. Zo kan de spanning op alle lagen eraf en dat is direct merkbaar bij jou en tussen jou en je kindje.

In een geboorteverwerkingsessie maken we ruimte om jouw hele proces van conceptie tot voeden te doorvoelen. Met behulp van De Geboorte in Kaart-, Present Child-, hypnose- en systemische technieken pakken we de energie van die momenten terug die vandaag de dag nog belangrijk zijn om te duiden. Maak je geen zorgen, dat weet je lichaam nog precies. Mocht er een beeld, geluid of geur zijn die je met je hoofd niet meer los laat, dan kunnen we EMDR toepassen. Soms zijn er thema’s met een systemische laag. Het is fijn als je nog iets kan achterhalen over de geboorte van je ouders en je eigen geboorte.