Yococo
Meer beweging, meer verbinding, meer flow

Zin in een voldaan en ontspannen gevoel? Probeer Vinyasa yoga!

Vinyasa yoga is een dynamische yogavorm waarin je kracht opbouwt, je balans herstelt en met inspanning je lichaam en geest ontspant. Je komt in een flow door adem en beweging bewust te verbinden. Je werkt aan je conditie met verwarmende zonnegroeten en verbetert stabiliteit met balanshoudingen. Stretch en verleng je spieren in heup-, schouder-, en hartopeners met aandacht. Meditatief bewegen, bewust op het ritme van je ademhaling, helpt je uit doe-modus naar de zijn-modus. De lessen werken met een thema, aangepast op de dag, de groep, het weer of het tijdstip, hierdoor kan je het energetische effect van de yogahoudingen dieper ervaren. Voel waar jij ‘Ja!’ op zegt:

  • Vinyasa-flow-lessen hebben een dynamische opbouw, opgevolgd door opwarmende zonnegroeten, een krachtig middenstuk en een fijn ontspannen einde. Bewust werken aan een sterker lichaam geeft meer stabiliteit, ook emotioneel. Met aandacht voor je ademhaling en je kern, kan en mag je buitenkant verzachten. Doe mee en verbeter je houding met een voldaan gevoel. Geschikt voor iedereen die actief met zijn of haar lichaam aan de slag wil. In de lessen wordt gebruik gemaakt van krama’s: verschillende niveaus binnen een houding, waardoor ieder zich op zijn/haar eigen niveau kan verdiepen.
  • In de Relax-flow-(stress relief) lessen bewegen we op een rustig meditatief ritme. Soms raken we zo gewend aan drukte en stress dat de balans zoek raakt. Dan zetten we ons vast in plaats van mee te bewegen met het leven dat continu in verandering is. Laat de energie in je lichaam weer stromen met vloeiende bewegingen. Soms met uitdagende houdingen, soms met bewegingen die je voeden, soms met rustige stretches. Maak bewust ruimte in je lichaam, je hoofd en je hart door los te laten wat je niet meer nodig hebt. Elk moment van aandacht voor je lichaam is een moment om wat meer flow in je leven te brengen. Meer flow betekent meer vanzelfsprekendheid, vrijheid, verbinding en ontspanning. Deze lessen zijn echt een cadeautje voor jezelf en ook zeer geschikt voor yogabeginners en mensen met stijve spieren. Mijn Relax yogalessen kan je zien als de meer Yin-variant van Vinyasa yoga, ook wel Lunar Vinyasa genoemd. In Yin lessen blijf je echter vaak zo een 5 minuten in een houding. Bij Relax Yoga zoeken we wel de vertraging op, maar wisselen zachte bewegingen zich vaker af.  

Ik geef op verschillende locaties in en rond Hillegom mijn yogalessen. Zie het rooster of gun jezelf een privéles.