Yococo
Meer beweging, meer verbinding, meer flow

 

Birth-flow: Combinatie van Vinyasa- en zwangerschapsyoga

Een zwangerschap is een prachtig natuurlijk proces. Maar hoe natuurlijk ook, de vermoeidheid en de zwangerschapshormonen kunnen ook heftig zijn. De hormonen verweken de banden rond je gewrichten, om meer ruimte voor je kindje te creëren en als voorbereiding op de bevalling. Al met al vraagt zwangerschap, maar ook de bevalling en de periode daarna, heel wat van ons vrouwen. Neem je tijd om te voelen wat zich in jouw lichaam afspeelt en je leven daarop af te stemmen. Birth-flow Zwangerschapsyoga kan je lichaam de nodige kracht, stabiliteit, ontspanning  en voorbereiding geven.


In Birth-flow zwangerschapsyoga lessen werken we aan: 

  • Kracht en stabiliteit in je lichaam voor, tijdens en na de zwangerschap
  • Contact maken met je lichaam en het kindje in je buik
  • Vertrouwen, overgave, rust, ontspanning en flow in je lichaam ervaren
  • Je voorbereid voelen op de bevalling in flow met ademhalingsoefeningen
  • Deel jouw tips, vragen en ervaringen met een fijne groep vrouwen


Vinyasa yoga is een actieve, dynamische yogavom die werkt met de natuur en haar elementen. Mijn stijl van zwangerschapsyoga is een mix van dynamische houdingen om je lichaam te versterken en verzachtende, ontspanningsoefeningen om je te verbinden met je lichaam, je adem en je kindje in je buik. Bij zwangerschapsyoga letten we op een gezonde balans. Niet te ambitieus  in actieve yang-houdingen en een goede ondersteuning voor de ontspannen yin-houdingen. De baby vraagt ruimte en energie van je lichaam, accepteer deze nieuwe grenzen.


Wie ben ik?

Ik ben Linda Zeestraten, 37 jaar. Getrouwd en moeder van een jongen van 8 jaar en twee meisje van 6 en 3 jaar. Ik ben gefascineerd naar wat mensen in beweging brengt. Na mijn studie Communicatiewetenschap bracht ik mensen op mentaal niveau in beweging met content- en communicatieadvies. 

De zwangerschap en geboorte van mijn eerste kindje was voor mij een prachtige oerervaring. Ik geloof dat een zwangerschap je hart opent en je vermogen om lief te hebben vergroot. Na dit proces wilde ik mij verdiepen in mijn lichaam, intuïtie en fysieke beweging. Ik volgde opleidingen op het gebied van intuïtieve ontwikkeling, Thaise Yoga massage en een docententraining Vinyasa yoga. Vinyasa is een actieve, dynamische vorm van yoga. Inmiddels breng ik mensen fysiek in beweging tijdens mijn Vinyasa flow yogalessen en stress relief/relax flow lessen. In mijn lessen werken we aan een sterke kern, zodat de buitenkant kan en mag verzachten. Zwangerschapsyoga was een onderdeel van de verdiepende Advanced Vinyasa Teacher Training (500 uur) die ik volgde. Daarnaast volgde ik 3 jaar de opleiding tot multi-disciplinair coach en therapeut om meer te leren over de interne en emotionele beweegredenen van mensen. 

Ik combineer mijn westerse efficiënte communicatie, oosterse wijsheden en spiritualiteit met een stuk boerennuchterheid. Als boerendochter controleerde ik vroeger al de drachtige koeien. Mijn intuïtie vertelde welke koe er hulp nodig had en welke koe je met rust moest laten. Toen ik een informatieavond in het ziekenhuis bezocht tijdens mijn eerste zwangerschap, dacht ik terug aan deze ervaringen. Ineens besefte ik dat ik graag thuis wilde bevallen. 

Ik kijk dankbaar terug op drie mooie bevallingen. Mijn vertrouwde omgeving en rust hielpen mij om in een staat van je lijf volgen, een Birth-flow, te komen. Bevallen doe je niet met je hoofd en verstand, maar in contact met je lichaam en je adem en een open hart voor het nieuwe leven van je kindje. Ook als de bevalling gepland of ongepland medisch wordt. Ik neem je graag mee in een fijne voorbereiding.

 

Inschrijven

Momenteel geef ik alleen 1 op 1 sessies in Hillegom en omgeving. 

In september geef ik een zwangerschapsretreat, een geheel verzorgd weekend voor jou en het kindje in je buik.